HANS JETHS FOTOGRAFIE

Geselecteerd werk . Van mijn hand > Info

— 

Van mijn hand

Ik heb 12 manshoge fotoportretten ontworpen voor Het Wittgenstein Project. Deze portretten zijn gebaseerd op het fotoarchief van Costica Acinte, een Roemeense oorlogsfotograaf. Voor ieder portret heb ik een foto van een lid van de familie Wittgenstein, een muzikant of componist uit het begin van de 20e eeuw, gecombineerd. Daarnaast heb ik meerdere lagen natuurfoto's toegevoegd om zo een unieke combinatie van historische beelden en hedendaagse interpretatie te creëren. Tijdens de concertreeks van Het Wittgensteinproject, Van mijn hand, staan de portretten als stille getuigen in een halve cirkel achter de musici op het podium. In hun liminale ruimte  brengen ze een eerbetoon aan hun verwanten uit het verleden en geven zo een gevoel van continuïteit en verbondenheid tussen het verleden en het heden. Lees meer

12 portretten (klik op de foto voor een vergroting)

Kyllian (Karl)

Letizia (Leopoldine) 

Phillipp (Paul 1)

Jonas (Labor)

Rico (Strauss)

Matteo (Ravel)

Chiara (Schuman)

Fynn (Schmidt)

Jonatan (Brahms)

Emil (Walker)

Melissa (Soldat)

Paulo Fabio (Paul 2)

Van mijn hand, januari 2023

12 digitale fotowerken

80x175 cm


Kopen

• 20x48 cm - Fine-art print op Hahnenemühle German Etching: 310 gram € 145 / Dibond € 285 / editie: 10. 

• 80x175 cm - Fine-art print op Hahnenemühle German Etching: 310 gram € 395 / Editie 10 // Plexiglas: € 3.450 / editie: 3.

Werken zijn te bestellen in de Shop.


Shop
Neem contact op

OVER HET WITTGENSTEIN PROJECT

Twee pianisten kwamen middenin hun carrière voor een onmogelijke keuze te staan: einde carrière of doorzetten? De Weense pianist Paul Wittgenstein verloor in 1914 zijn rechterarm aan het front. Pianist Folke Nauta verloor recent het gebruik van zijn rechterhand door focale dystonie. Beiden zetten door met een onwaarschijnlijke volharding, met de muziek als apotheose. 

In Het Wittgenstein Project bundelen pianist Folke Nauta, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en Prisma Strijktrio hun krachten om op vier verschillende manieren de muzikale erfenis van linkerhand pianist Paul Wittgenstein recht te doen.

Het project omvat naast een serie van 21 concerten ook twee dubbelalbums, vier nieuwe werken van Nederlandse componisten en een vijfdelige podcastdocumentaire van Lex Bohlmeijer, waarin hij de achtergronden van het Wittgenstein-verhaal belicht. De aanleiding is de vondst van kamermuziek geschreven voor Paul Wittgenstein, muziek die hij tijdens zijn leven niet met anderen wilde delen en die tot 2001 in zijn afgesloten bibliotheek is blijven liggen. Langzaam maar zeker worden de schatten van Wittgenstein overal ontdekt, maar dit allesomvattende Wittgenstein project is uniek in de wereld.

Het concertprogramma Van mijn hand worden de luisteraars meegevoerd op een reis langs verlies, veerkracht, passie en triomf. De kamermuziek die voor Wittgenstein geschreven is staat centraal. Vier Nederlandse componisten schrijven op hun beurt nieuw werk. Dichter Herman van Tongerloo schreef verbindende poëtische teksten, Ellen Blom en Hans Jeths tekenden voor de regie en het decor van dit concert-met-een-verhaal. 

In de loop van het project verschijnen bij COBRA Records twee dubbelalbums Left Hand Legacy, met werken die op de concerten ten gehore worden gebracht. 


Folke Nauta piano linkerhand | Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet | Prisma Strijktrio: Janneke van Prooijen viool | Elisabeth Smalt altviool | Michiel Weidner cello

Ellen Blom concept, regie | Hans Jeths toneelbeeld | Herman van Tongerloo teksten


Informatie over Het Wittgenstein Project en de agenda van de concertreeks Van Mijn hand is te vinden op de website van Prisma Trio

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK