Standaardman

Groepsexpositie, 4 werken uit de serie Heerengebeur

PLAY room galerie, Zaandam

1 - 24 april 2022

Expositie Standaardman

Het concept van deze expositie is gebaseerd op het boek Mannen van de Britse kunstenaar, denker en Drag Queen Grayson Perry (Wintergasten, VPRO december 2021). Perry stelt in zijn boek, dat je als man maar eigenlijk één rolpatroon hebt; één model voor succes en dat is die van blanke, hetero bevoorrechte man. Tijd om hier meer rolmodellen tegenover te stellen. 

Met werk van: L’Artistiek, Tyna Adebowale, Airco Caravan, Maarten Bel, Paul Blanca, Nick Cave, DADARA, Bjorn Eriksen, Paul Huf, Hans Jeths, Katrine van Klaveren, Esther Koeman, Jawek Kwakman, Anneliek Nieuwland, Grayson Perry, Sagrasse, Joost van den Toorn, Sylvia Toy, Lieke Tripaldelli, Dana Variano, Reggie Voigtländer, Jasmine de Vries en Andy Warhol.


Vier portretten uit Heerengebeur

De vier portretten, geselecteerd voor Standaardman, maken deel uit van een serie van zesentwintig mannen. Ieder portret is de helft van een duo. We zien ze in een theatrale omgeving, met hun gedachten aan een familielid, een collega, een geliefde, broer, vriend of kennis. Ze hebben elkaar vast, lang- of kortgeleden, nog ontmoet. Of toch niet? Bestaat de een misschien in de fantasie van de ander? Is er een acteur in het spel, of zou het zo kunnen zijn dat de kijker hier ineens de andere helft van het duo is?


Uit een zelfportret van de kunstenaar in combinatie met een foto uit het Costică Acsinte Archief is een nieuw personage ontstaan. Als eerbetoon aan de fotograaf Costică Acsinte (1897-1984) stammen de namen van de personages uit het Roemeens. De namen van de hoofdpersonen dragen in volgorde de eerste letter van het alfabet.

<— Exposities

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK