HANS JETHS FOTOGRAFIE

Over Hans Jeths

Foto: Wout Jan Balhuizen, 2023

Het stilstaande beeld van een foto maakt de tijd tastbaar 

In elk stilstaand beeld van een foto wordt de tastbaarheid van de tijd onthuld. We krijgen een inkijkje in de dieptes van herinneringen en de rijkdom van fantasie.

Mijn reis in de fotografie gaat verder dan alleen de lens. Ik ben niet enkel fotograaf, maar ook acteur, model, verhalenverteller, dichter en curator. Elke rol helpt mij de fijnere details van karakters en hun verhalen intens te verkennen. Daarbij beschouw ik mensen, dieren, bomen en gebouwen allen als levende protagonisten, doordrenkt met hun eigen verhalen, verledens en mogelijke toekomsten.

Mijn fotobeelden koppelen vaak aan woorden, zoals een zinsnede, testfragment, gedicht of titel. Dit om het beeldverhaal te accentueren, om te buigen of te verdiepen. Zo nodig ik de kijker uit om zichzelf te verliezen in het verhaal.

Mijn werk wordt gekenmerkt door een mix van het absurde, filosofisch denken en humor. Ik beweeg mij op de grens van fantasie, droom en realiteit. Door het introduceren van een vleugje mysterie rondom onbenoembare ideeën, prikkel ik de kijker tot nadenken en daag ik uit om met een nieuwe blik te observeren en het waargenomene te bevragen.Hans Jeths, narratieve fotografie

Hans Jeths balanceert in zijn werk op het snijvlak van theater, beeldende kunst, fotografie, performance en poëzie. Als fotograaf is hij gespecialiseerd in portretten, zelfportretten en het integreren van historische portretten uit oude foto-archieven. Zijn straatfotografie en natuurfoto's zijn tevens kenmerkend voor zijn oeuvre. Jeths' visie gaat verder dan alleen fotografie; hij vervlecht verschillende mediums en onderzoekt de kruispunten tussen diverse kunstvormen. Door elementen van performance, storytelling en poëzie te verweven, geeft hij zijn beelden een verhalende diepte. Met het gebruik van archiefbeelden roept hij gevoelens van nostalgie en tijdloosheid op en biedt hij een poëtische reflectie op de menselijke ervaring.

Naast het werk dat je op deze website ziet, kun je meer van mijn fotowerk bekijken op mijn Depot-website. Dit Depot dient als een besloten archief van mijn fotografische collectie, toegankelijk voor relaties en geïnteresseerden. Wens je toegang? Vraag een inlogcode aan via: hans@hansjeths.nlVolg mij op Instagram

Neem contact op

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK