HANS JETHS FOTOGRAFIE

Over Hans Jeths

Foto: Wout Jan Balhuizen, 2023

Het stilstaande beeld van een foto maakt de tijd tastbaar

In elk stilstaand beeld van een foto wordt de tastbaarheid van de tijd onthuld. We krijgen een inkijkje in de dieptes van herinneringen en de rijkdom van fantasie.

Mijn reis in de fotografie is niet alleen die van een fotograaf. Ik ben ook acteur, model, verhalenverteller, dichter en curator. Elk van deze rollen stelt me in staat de nuances van de karakters en hun verhalen diepgravend te verkennen. Hierbij zie ik niet alleen mensen, maar ook dieren, bomen en gebouwen als levendige personages, vol met eigen verhalen, geschiedenis en potentiële toekomsten.

Ik verrijk mijn beelden vaak met woorden – een fragment, gedicht of titel – om het verhaal te versterken, te verstoren of een nieuwe wending te geven. Hierdoor nodig ik jou, de toeschouwer, uit om actief deel te nemen en jezelf onder te dompelen in het narratief.

Kenmerkend voor mijn werk is een blend van absurditeit, filosofie en humor. Ik balanceer op het snijvlak van fantasie, droom en werkelijkheid. Door een sluier van verwarring op te werpen rondom ongrijpbare concepten, nodig ik je uit tot reflectie en daag ik je uit om opnieuw te kijken en te bevragen wat je ziet.Hans Jeths, narratieve fotografie

Hans Jeths balanceert in zijn werk op het snijvlak van theater, beeldende kunst, fotografie, performance en poëzie. Als fotograaf is hij gespecialiseerd in portretten, zelfportretten en het integreren van historische portretten uit oude archieven. Zijn straatfotografie en natuurfoto's zijn tevens kenmerkend voor zijn oeuvre. Jeths' visie gaat verder dan alleen fotografie; hij vervlecht verschillende mediums en onderzoekt de kruispunten tussen diverse kunstvormen. Door elementen van performance, storytelling en poëzie te verweven, geeft hij zijn beelden een verhalende diepte. Met het gebruik van archiefbeelden roept hij gevoelens van nostalgie en tijdloosheid op en biedt hij een poëtische reflectie op de menselijke ervaring..Behalve het geselecteerde werk op deze website is meer werk is te zien op mijn Depot website.

Het Depot is een een afschermde website van het archief van mijn fotowerk en is beschikbaar voor relaties en belangstellenden.

Neem contact op voor een inlogcode: hans@hansjeths.nl


Volg mij op Instagram

Neem contact op

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK