Hans Jeths

Met het stilstaande beeld van een foto onderzoek ik mijn makerschap in verschillende rollen: zoals die van fotograaf, curator, acteur, verteller, schrijver, dichter en model. 

Vanuit verschillende perspectieven bevraag ik de karakters en hun onderlinge relaties in hun verhalen. Met verhaalfragmenten, gedichten - of door enkel een titel toe te voegen aan een beeld - versterk, verstoor of stuur ik het waarnemen en het gevoel voor tijd en ruimte van de toeschouwer. 

Absurditeit, filosofie en humor kenmerken mijn werk. Ik houd ervan om te spelen met fantasie, droom en realiteit. Verwarring over ondefinieerbaar gedrag laat ruimte voor reflectie en laat je heroverwegingen maken van wat je waarneemt. Het artistieke werk van Hans Jeths speelt zich af op het grensgebied van theater met beeldende kunst, performance en poëzie. 

Als beeldmaker put hij inspiratie uit zijn ervaring als theatermaker en performer. Met het lichaam als artistiek instrument ontwikkelt hij een eigen poëtische beeldtaal met een scherp oog voor tekst, lichaamstaal en ruimtegebruik.

Hij maakt portretten, zelfportretten en gebruikt bestaande portretten uit oude fotoarchieven. Ook werkt hij graag op straat en in de natuur. 


Lees meer over mij op hansjeths.nl

Volg mij op Instagram

Neem contact op

Hans Jeths /Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2022 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK