Hans Jeths

FOTO: THEO YBEMA

Het artistieke werk van Hans Jeths speelt zich af op het grensgebied van theater met beeldende kunst, fotografie, performance, storytelling en poëzie. Hij maakt portretten, zelfportretten en hij werkt regelmatig op straat en in de natuur. Hij heeft een achtergrond in het theater. Met het stilstaande beeld van een foto vindt hij manieren om zijn fascinatie voor verhalen verder te onderzoeken en uit te leven. 

Het stilstaande beeld van een foto maakt de tijd tastbaar. 

Met mijn fotobeelden vertel ik verhalen. Vaak voeg ik aan een beeld tekst toe. Met een korte vertelling, een gedicht of door enkel een titel aan een foto toe te voegen, versterk, verstoor of stuur ik het verhaal. Ook combineer ik mijn beelden soms met foto’s uit oude fotoarchieven.

Mijn werk speelt zich af in een innerlijke ruimte van verbeelding, herinneringen en fantasie. Hier nodig ik de toeschouwer uit om het verhaal in te stappen en onderdeel te worden van deze ruimte. 

Ik onderzoek de verschillende rollen rond mijn makerschap. Behalve als fotograaf, zet ik mijzelf tijdens het maakproces in als acteur, model, art director, dichter en curator. Vanuit verschillende rolperspectieven bevraag ik de karakters en hun verhalen. Ik ben geïnteresseerd in hoe ze zich tot elkaar verhouden, in hun geschiedenis, hun overeenkomsten en hun verschillen. Ook een dier, een boom of een gebouw zie ik als een karakter. We kunnen overal zijn, we kunnen alles zijn.

Absurditeit, filosofie en humor kenmerken mijn werk. Ik houd ervan om te spelen met fantasie, droom en realiteit. Verwarring over ondefinieerbaar gedrag laat ruimte voor reflectie en laat de toeschouwer heroverwegingen maken van het waargenomene.

Behalve het geselecteerde werk op deze website is meer werk is te zien op mijn Depot webisite.

Volg mij op Instagram

Neem contact op

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK