HANS JETHS FOTOGRAFIE

Zines & Kaarten  .  Heerengebeur

Heerengebeur | Zine

Kom, sta eens even stil meneer,

het gebeurt niet daar maar hier.

 

De portretten van de zesentwintig mannen in deze serie vormen telkens de helft van een duo. We treffen hen aan in een theatrale omgeving, hun gedachten gericht op een familielid, een collega, een geliefde, een broer, een vriend of een bekende. Ze hebben elkaar op een bepaald moment ontmoet, kort geleden of lang geleden. Of toch niet? Zou het kunnen dat de een enkel bestaat in de verbeelding van de ander? Speelt er wellicht een acteur een rol? Of zou het zelfs kunnen dat de kijker plotseling de andere helft van het duo vormt?

De verhaalfragmenten die bij elke afbeelding horen, verstoren, verwarren of begeleiden de visuele aspecten. In 2017 heb ik "Heerengebeur" gecreëerd, de eerste serie portretten voor de "Wisselverwanten"-collectie. Door aan portretten uit oude fotoarchieven een zelfportret of een natuurfoto toe te voegen, soms zelfs beide, heb ik een nieuw, fictief personage geconstrueerd, met een gewijzigde achtergrond en een nieuwe geschiedenis.

In maart 2022 heb ik een 'zine' samengesteld met daarin de 26 portretten, waarmee ik de verhaallijn van dit project verder heb versterkt.Titel: Heerengebeur (portretserie, 2017)

Collectie: Wisselverwanten


ZINE - 26 beeldverhalen, foto’s met tekstfragmenten
60 pagina’s vormgegeven op 100 grams wit papier, met een stevige kaft van 270 gram warm wit papier. 

Formaat: 21 x 24 cm

Eerste editie: maart 2022

€ 25,- Bekijk de 26 portretten uit Heerengebeur.


Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK