HANS JETHS FOTOGRAFIE

Geselecteerd werk . Van mijn hand > Info

— 

Van mijn hand

Voor Het Wittgenstein Project heb ik 12 levensgrote fotoportretten gecreëerd. Deze zijn geïnspireerd op het archief van Costica Acinte, een bekende Roemeense oorlogsfotograaf. Elk portret is een samensmelting van een foto van een Wittgenstein-familielid met die van een muzikant of componist uit het vroege 20e eeuw. Ik heb ook diverse natuurfoto's ingevoegd, wat resulteert in een harmonie tussen historische en moderne beelden. Tijdens de concertreeks Van mijn hand van Het Wittgenstein Project staan deze portretten opgesteld in een halve cirkel achter de musici, waarbij ze dienen als stille herinneringen. Ze vormen een brug tussen het verleden en het heden, waarbij ze een ode brengen aan hun voorgangers en een gevoel van eenheid en connectie uitstralen. Lees meer

12 portretten (klik op de foto voor een vergroting)

Kyllian (Karl)

Phillipp (Paul 1)

Letizia (Leopoldine) 

Jonas (Labor)

Rico (Strauss)

Matteo (Ravel)

Chiara (Schuman)

Fynn (Schmidt)

Jonatan (Brahms)

Emil (Walker)

Melissa (Soldat)

Paulo Fabio (Paul 2)

De namen tussen haakjes zijn de inspiratiebronnen, soms een lid van de familie Wittgenstein, soms een componist.

Van mijn hand, januari 2023

12 digitale fotowerken

80x175 cm


Kopen

• 20x48 cm - Fine-art print op Hahnenemühle German Etching: 310 gram € 145 / Dibond € 285 / editie: 10. 

• 80x175 cm - Fine-art print op Hahnenemühle German Etching: 310 gram € 395 / Editie 10 // Plexiglas: € 3.450 / editie: 3.

Werken zijn te bestellen in de Shop.


Shop
Neem contact op

OVER HET WITTGENSTEIN PROJECT

In 1914 verliest de Weense pianist Paul Wittgenstein (1887- 1961) zijn rechterarm aan het oostfront van WO I. Hij staat voor een onmogelijke keuze: opgeven of doorzetten? Met een onwaarschijnlijke volharding zet hij door, met schitterende muziek als apotheose.

In 2022 verlaat de Oekraïense pianist Antonii Baryshevskyi (1988) zijn geboorteland op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Hij vindt in Nederland een nieuw thuis. Ook hij zet door.

In het programma Van mijn hand wordt de luisteraar meegevoerd op een reis langs verlies, veerkracht, passie en triomf. De kamermuziek die voor Wittgenstein geschreven is staat centraal. 

Vier Nederlandse componisten schrijven nieuw werk, dichter Herman van Tongerloo schrijft verbindende poëtische teksten, Ellen Blom en Hans Jeths tekenen voor de regie en het decor van dit concert-met-een-verhaal.


Antonii Baryshevskyi piano linkerhand | Lars Wouters van den Oudenweijer klarinet | Prisma Strijktrio: Janneke van Prooijen viool | Elisabeth Smalt altviool | Michiel Weidner cello

Ellen Blom concept, regie | Hans Jeths toneelbeeld | Herman van Tongerloo teksten


Informatie over Het Wittgenstein Project en de agenda van de concertreeks Van Mijn hand is te vinden op de website van Prisma Trio

De  oorspronkelijk portretten Phillipp en Paulo Fabio zijn in november 2023 met enkele details aangepast.

Phillipp (Paul 1)

Paulo Fabio (Paul 2)

Hans Jeths Fotografie

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2023 

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK